Συχνές Ερωτήσεις

Ε: Δεν έχω καιρό για αργή φόρτιση!! Ποιο είναι το λάθος με την γρήγορη φόρτιση;

Α: Κανένα… Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες ασφαλείας για να προστατέψετε το αυτοκίνητο και την μπαταρία. Για να προστατέψετε τα ηλεκτρονικά – ηλεκτρολογικά του αυτοκινήτου από μια πιθανή υψηλή τάση, θα πρέπει να αποσυνδέσετε τον αρνητικό πόλο ΠΡΙΝ ενεργοποιήσετε τον φορτιστή, αυτό βέβαια εάν η μπαταρία είναι συνδεδεμένη στο αυτοκίνητο.

Ε: Πως παρακολουθώ την μπαταρία;

Α:

  1. Ελέγξτε την τάση στους πόλους με τον φορτιστή ανοιχτό. Εάν η τάση είναι πάνω από 15V, κλείστε τον φορτιστή ή μειώστε την ταχύτητα φόρτισης.
  2. Ακουμπήστε το εξωτερικό κέλυφος της μπαταρίας, εάν είναι καυτό η μπαταρία έχει υπερφορτιστεί. 
  3. Κοιτάξτε/Ακούστε/Μυρίστε το κέλυφος της μπαταρίας, εάν δείτε πολλές φυσαλίδες κλείστε τον φορτιστή, εάν μυρίστε αέριο κλείστε τον φορτιστή, αφήστε τα καπάκια ανοιχτά (στις ανοιχτού τύπου μπαταρίες). 

Ε: Τι κάνουμε με τις παλιές άχρηστες μπαταρίες;

Α: ΟΛΕΣ οι παλιές και άχρηστες μπαταρίες ΠΡΕΠΕΙ να ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ λόγω των επικίνδυνων συστατικών τους (οξύ και μόλυβδο). Η ανακύκλωση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από τον νόμο και πρέπει να γίνεται με πιστοποιημένη εταιρία ανακύκλωσης κρατώντας στοιχεία για τις ποσότητες που ανακυκλώνονται.

Ε: Η μπαταρία μου είναι μόνο 3 χρόνων, τι προκάλεσε την καταστροφή της;

Α:  Η καταστροφή μπορεί να προκλήθηκε από πολλούς λόγους,όπως: Δονήσεις, ελέγξτε την σταθερότητα στην βάση της μπαταρίας. Υπερφόρτιση, κοιτάξτε για παραμορφωμένο κέλυφος, χαμηλό ηλεκτρολύτη, την τάση με τον κινητήρα σε λειτουργία και εάν μετά η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, Αποφορτισμένη/επιθειωμένη μπαταρία, ελέγξτε την κατάσταση του κελύφους της μπαταρίας και καθαρίστε το εάν είναι βρώμικο, ελέγξτε και καθαρίστε τα καλώδια σύνδεσης της μπαταρίας, συνίσταται ο τακτικός έλεγχος και καθαρισμός της μπαταρίας.